Yapı Malzemeleri Kodlama Makinası

28 January 2021by tamsamakina

Yapı Malzemeleri Kodlama Makinası

Yapı malzemeleri kodlama makinası ürünün üretim tarihi, tavsiye edilen son tüketim tarihi gibi bilgilerin ambalaj üzerine basılmasını sağlamaktadır. Ürünlerin nerede bulunduğu, aynı üründen kaç tane bulunduğu, depoda bulunan son kullanım tarihi geçmiş ürünlerin sayısı gibi bilgiler kodlama sistemi sayesinde rahatlıkla takip edilebilmektedir. Ambalaj kodlama sistemi ürünün üretimden tüketime uzanan yolculuğunun her aşamasında bilgisayar üzerinden takip edilmesini olanaklı kılmaktadır. Ambalaj kodlama sistemleri sayesinde üretim, dağıtım, depolama ve kontrol gibi süreçlerin denetimi sistem üzerinden ve uzaktan yapılabilmektedir. Bu teknolojik yenilik üreticilere olduğu kadar tüketicilere de avantaj sağlamaktadır.

Kodlama Nasıl Yapılır?

Yapı malzemeleri kodlama makinası ile üretilen barkodlar üzerinde ürünün seri numarası, lot ve parti numarası gibi bilgiler basılmaktadır. Bu barkodların bilgisayar sistemine girilmesi sayesinde ürünler kullanıcı ile buluşana kadar geçtiği her aşamada incelikle takip edilebilmektedir. Barkod sistemi sayesinde ürünün üretici tarafından takibinin yanı sıra tüketici tarafından denetimi de kolaylaştırılmaktadır. Ürünler üzerine kodlanan barkodlarda tüketici için faydalı olan ürünün üretildiği yer, üreticisi ve parti numarası gibi bilgilerin yanı sıra üreticinin ürünü takip etmesini kolaylaştıran çubuk ve rakamlardan oluşan özel kodlar bulunmaktadır. Bu çubuk ve rakamlardan oluşan kodlama sisteminde asıl önemli olan çubukların kalınlığı ve aralarındaki boşluklardır. Bu ölçüler arasındaki milimetrik farklar sayesinde barkod milyonlarca kombinasyon ile çeşitlenebilmektedir. Çubukların altındaki rakamlar ise insanların barkod denetimi yapabilmesi içindir. Yani barkodların sistem üzerinde çalışma prensibine yalnızca çubuk ve boşlukların etkisi bulunmaktadır.

Yapı Malzemeleri Kodlama Makinası Avantajları

Yapı malzemeleri kodlama makinesi ile kullanıcılar aldıkları ürünün ne zaman ve nerede üretildiği bilgisine anında ulaşabilmektedir. Aynı zamanda kullanıcı hatalı veya bozunmuş bir yapı malzemesi ürünü ile karşılaştığında barkod üzerindeki bilgiler aracılığıyla üreticiye rahatlıkla ulaşabilmektedir. Kullanıcı ambalaj kodlama sistemi sayede satın aldığı ürünü doğrudan ve anında denetleme imkânına sahip olmaktadır. Bir sorunla karşılaşan kullanıcı üreticiye ulaşarak sorunlarını çözebilmektedir. Kullanıcının satın aldığı ürünü anında ve rahatlıkla denetleyebilmesi üretici üzerinde ürünü sorunsuz ve kaliteli olarak üretmesi için baskı kurmaktadır. Kodlama sistemlerinin yarattığı bu pratik denetim ağı sayesinde tüketiciler aynı ücreti ödeyerek çok daha kaliteli ürünlere ulaşabilmektedir.

Yapı malzemeleri kodlama sistemi ile kullanıcılar satın aldıkları ürünlerin ne zaman ve nerede üretildiği bilgisine rahatlıkla ulaşabilmektedir. Aynı zamanda, tüketiciler, ürün doğru şekilde üretilmediğinde veya önerilen tüketim tarihi geçmiş olduğunda üretici ile kolayca iletişim kurabilmektedirler. Bu şekilde, tüketiciler kullandıkları ürünleri doğrudan kontrol etme şansına sahip olmaktadırlar ve üreticinin kendisiyle iletişim kurarak kendi sorunlarını çözebilmektedirler. Tüketicileri ürünleri oldukları yerden kolayca kontrol edebildikleri için üreticileri kusur ve hata içermeyen ürünler üretmeye ve arızalı ürünleri piyasadan çekmeye zorlayacaktır. Bu şekilde, tüketicilerin daha kaliteli ürünler elde etmek için daha fazla para harcamasına gerek kalmamaktadır.

Üretici: Yapı Malzemeleri Kodlama Makinası Avantajları

Üretici, yapı malzemeleri kodlama makinesi ile oluşturulan kodlar aracılığıyla ürünlerini üretim ve dağıtım aşamalarında bilgisayar sistemi üzerinden takip edebilmektedir. Üretim aşamasında hatalı üretilen bir ürün tespit edildiğinde bu ürünle periyotta anda aynı üretim aşamalarından geçen diğer ürünlerin denetimi barkod sistemleri sayesinde kolaylaşmaktadır. Bu sayede hatalı bir üretim tespit edildiğinde olası başka hatalı ürünlerin saptanması için fabrikada üretilen tüm ürünlerin gözden geçirilmesine gerek kalmamaktadır. Üreticinin ürünün imalat ve dağıtım aşamasında oluşabilecek hataları denetlemesi, bu hataların oranını düşürmesine ve tüketiciye daha nitelikli ürün sunmasına imkân sağlamaktadır. Kodlama sistemi ile işaretlenen ürünler bilgisayara girildikten sonra ürünün yanına gitmeye gerek duyulmadan uzaktan takip edilebilmektedir. Bu sayede ürünün hangi özel kullanım alanı için veya hangi satış yerinde daha çok tercih edildiğine ait veriler de toplanabilmektedir.

Yapı Malzemeleri Kodlama İle Kolay Denetim

Ürünün kullanıcı ile buluşana dek pek çok aşamadan geçmesi gerekmektedir. Bu aşamaların en önemlileri kalite kontrol testleridir. Kalite kontrol testleri yapılırken sorun tespit edilen ürünün üretildiği banttan çıkan ürünlerin de hata payının yüksek olduğu bilinen bir gerçektir. Ambalaj kodlama sistemi aynı banttan çıkan ürünler rahatça belirlenmesini sağlamaktadır. Hangi ürünün hangi üretim aşamasında problem yaşadığı yapı malzemeleri kodlama makinası ile oluşturulan barkodlar sayesinde kolaylıkla belirlenebilmektedir. Ürünlerin nakliye aşamasında da üreticinin ürünün hangi araçlarla nereye götürüldüğünü denetlemesi yine barkod kodlama sistemleri sayesinde oldukça kolaylaşmıştır.

Contact FormWe Can Call You

    https://www.tamsamakina.com/wp-content/uploads/2020/01/trharita.png
    Follow UsSocial Media Accounts
    Follow us on social media
    https://www.tamsamakina.com/wp-content/uploads/2020/01/trharita.png
    Contact FormWe Can Call You

      BİZİ TAKİP EDİNSocial Links
      Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

      Copyright 2022 Tamsa. All Rights Reserved DigiScores

      Copyright 2020 Tamsa. All Rights Reserved. DigiScores

      English