Boru Kodlama Makinası
Boru kodlama makinası yardımıyla ambalajların üzerine içlerindeki ürünün üretim tarihi, tavsiye edilen son kullanım zamanı şeklinde bilgiler kodlanabilmektedir. Meydana getirilen bu kodlama işlemi sayesinde ürünlerin nerede bulunmuş olduğu, bir üründen kaç tane bulunmuş olduğu, depoda bulunan son kullanım tarihi geçmiş ürünlerin sayısı ve benzeri bilgiler kodların toparlandığı arayüz üzerinden rahatça takip edilebilmektedir. Bu sistem yardımıyla ürünün üretimden tüketime uzanan yolculuğunun her aşamasında takip edilmesi çok kolaylaşmaktadır. Teknolojinin ile gelişen ambalaj kodlama sistemleri sayesinde üretim, dağıtım, depolama ve kontrol benzeri işlemler bilgisayar üzerinden denetlenebilmektedir. Bu sayede hem tüketici ürünün özellikleri, son kullanım zamanı ya da ürünün üreticisi gibi bilgilere rahatlıkla ulaşabilirken aynı zamanda imalatçı ürünün tüketiciyle buluşana kadarki süreçteki takibini rahatça yapabilmektedir.
Boru Kodlama İle Kolay Denetim
Ürünler, üretildikleri andan tüketiciyle buluşana kadar birçok kez taşınmalı, kontrol edilmeli ve depolanmalıdır. Ayrıca, ürün kullanıcının eline geçene kadar pek çok denetim aşamasından geçmelidir. Bu süreçte ürünün niteliğini ciddi şekilde belirleyen aşama kalite kontroldür. Kalite kontrol testleri esnasında sorunlu olduğu tespit edilen üründe meydana gelen problemin hangi üretim aşamasından kaynaklandığının tespit edilmesi gerekmektedir. Problemin hangi zaman diliminde ve hangi üretim kısmında saptandığı belirlendikten sonra o süreçte o banttan çıkan ürünlerin de tespit edilip kontrol edilmesi gerekmektedir. Boru kodlama makinası ile basılan barkodlar yardımıyla hangi ürünlerin potansiyel olarak defolu olduğunun belirlenebilmesi, imalatçıyı bir sorun çıkması halinde o gün üretilen tüm ürünleri gözden geçirme zahmetinden kurtarmaktadır.
Boru Kodlama Makinası Avantajları
Boru kodlama sistemleri ile kullanıcılar satın aldıkları ürünlerin ne zaman ve nerede yapıldığını kolayca öğrenebilmektedirler. Aynı zamanda, kullanıcılar bir ürünü tavsiye edilen kullanım tarihinden sonra aldıklarında veya düzgün bir şekilde üretilmemiş bir ürünle karşılaştıklarında üreticiyle kolayca iletişim kurabilmektedirler. Bu sayede tüketiciler kullandıkları ürünleri doğrudan kontrol edebilmekte, üretici ile iletişim kurabilmekte ve kendi problemlerine çözüm getirebilmektedirler. Kodlama makinaları, üreticileri hatasız ürünler üretmeye ve arızalı ürünleri piyasadan geri çağırmaya zorlamaktadır, çünkü kullanıcılar ürünleri hızlı, pratik ve kolay bir şekilde kontrol edebilmektedirler. Bu şekilde, kullanıcıların daha kaliteli ürünler elde etmek amacıyla daha fazla para harcamaları gerekmemektedir.
Bir boru kodlama makinesi tarafından kodlanan barkodlarla işaretlenmiş ürünlerin kalitesini ve miktarını incelemek daha kolaydır. Sonuç olarak ürün kusurlarını tespit edip düzeltmek de kolaylaşmaktadır. Bu bağlamda, üreticinin ürünün üretimi ve dağıtımı sırasında meydana gelebilecek insan hataları üzerindeki kontrolü artmakta ve bu hataların oranını azaltarak tüketicinin daha kaliteli bir ürüne ulaşmasını sağlaması kolaylaşmaktadır. Barkodlarla işaretlenmiş ürünler, bilgisayar sistemine girildikten itibaren yanına gidilmeden görüntülenebilmektedir. Ürün üzerinde veri tutulmasını kolaylaştıran kodlama uygulaması, yerinde incelemelere gerek kalmadan ürünün hangi bölgede satıldığı hakkında bilgi sağlayabilmektedir.
Boru Kodlama Nasıl Yapılır?
Boru kodlama sistemleri, seri numaraları, parti ve parti numaraları gibi bilgilerin ürün ambalajı veya ürünün üzerine yazdırılmasını sağlamaktadır. Bu kodlar sayesinde ürünler üretim hattından kullanıcıya ulaşana kadar bilgisayarda toplanabilmekte ve izlenebilmektedir. Barkod sistemleri, ürün konumu, dağıtım bölgesi, ürün seri numarası ve parti numarası gibi bilgilere erişmeyi kolaylaştırmaktadır. Bu sayede hem üretici hem de kullanıcı ürünü kontrol etme imkanına sahip olmaktadır. Örneğin, bir ürün fabrikadan çıktığında, üretici, ürünün nakil edildiği araç, ürünün depolandığı ve satıldığı yer gibi tüm bilgileri bilgisayar sistemi üzerinden görebilmektedir. Diğer yandan, bir tüketici eski bir boru malzemesiyle karşılaştığında, ürünün hangi üretici tarafından yapıldığını öğrenebilmekte ve mağduriyetini çözebilmektedir.
Boru Kodlama Makinası Fiyatları
Boru kodlama makinası, seri numaraları, parti ve parti numaraları gibi bilgilerin ürün ambalajı veya ürünün üzerine yazdırılmasını sağlamaktadır. Bu kodlar sayesinde ürünler üretim hattından kullanıcıya ulaşana kadar bilgisayarda toplanabilmekte ve izlenebilmektedir. Barkod sistemleri, ürün konumu, dağıtım bölgesi, ürün seri numarası ve parti numarası gibi bilgilere erişmeyi kolaylaştırmaktadır. Bu sayede hem üretici hem de kullanıcı ürünü kontrol etme imkanına sahip olmaktadır. Örneğin, bir ürün fabrikadan çıktığında, üretici, ürünün nakil edildiği araç, ürünün depolandığı ve satıldığı yer gibi tüm bilgileri bilgisayar sistemi üzerinden görebilmektedir. Diğer yandan, bir tüketici eski bir boru malzemesiyle karşılaştığında, ürünün hangi üretici tarafından yapıldığını öğrenebilmekte ve mağduriyetini çözebilmektedir.
Boru kodlama makinası fiyatları araştırılırken bu sistemin kalite kontrol aşamasında çıkan bir problemde tüm malları incelemeye gerek duyulmadan hata tespiti yapmaya yaradığı bilinmelidir. Bunun yanı sıra barkod kodlama işlemi sayesinde bir ürünün kaç adet satıldığı, bir ürün çeşidinin kimlerce daha fazla tercih edildiği gibi istatistikler barkodlar sayesinde kurulan geri bildirim ağı sayesinde kolaylıkla tutulabilmektedir.