Bakliyat Kodlama

28 February 2021by tamsamakina

Bakliyat Kodlama

Bakliyat kodlama, domino ink-jet makinesi ile ambalajların üzerine içlerindeki ürünün üretim tarihi, tavsiye edilen son tüketim tarihi gibi bilgilerin kodlanması işlemidir. Kodlama işlemi sayesinde ürünlerin nerede bulunduğu, bir üründen kaç tane bulunduğu, depolanan son tüketim tarihi geçmiş bir ürün bulunup bulunmadığı sistem üzerinden kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Bunun ürünün üretimde başlayıp tüketimde son bulan yolculuğunun her aşamasında oldukça pratik bir kontrol mekanizması oluşturduğu söylenebilmektedir.

Teknolojinin gelişmesi ile ortaya çıkan kutu kodlama sistemleri ambalaj üretimi, dağıtımı, depolanması ve kontrolü gibi işlemler daha kolay denetlenebilmektedir. Bu sayede tüketici ürünün üreticisi hakkında kolaylıkla bilgi sahibi olabilmekte ve bu sayede ürünle ilgili herhangi bir problemle karşılaştığında çözüme gitmekte zorlanmamaktadır.

Kodlama İşlemi

Bakliyat markalama sistemleri ürünlerin üretim hattında seri numarası, lot ve parti numarası gibi özeliklerinin ürün ambalajına kodlanmasını sağlamaktadır. Bu kodlamaların bir havuzda toplanması ile bu sistem üzerinden ürünleri üretim bandından tüketiciye ulaşana kadar adım adım takip edilebilmektedir.

Ambalaj kodlama sistemleri ürünün üretilen yer, dağıtılan bölge, ürünün üretim seri numarası ve parti numarasına ulaşmayı olanaklı ve kolay kılmaktadır. Bu sayede hem üretici hem de tüketici ürünü kolaylıkla denetleyebilmektedir. Örneğin üretici ürünün fabrikayı terk ettikten itibaren hangi araçla nereye götürülerek nerede depolandığını takip edebilir.  Ve tüketici son kullanma tarihi geçmiş bir ürün ile karşılaştığında bu ürünün hangi üretici tarafından nerede imal edildiği bilgisine ulaşarak, mağduriyetinin giderilmesi için talepte bulunabilmektedir.

Üretici İçin Kodlamanın Avantajları

Üretici, bakliyat kodlama uygulaması ile kodlanan ürünlerin niteliği ve niceliği hakkında daha kolay inceleme yapılabilir. Ve bunun sonucu olarak üretimi iyileştirecek adımlar atabilmektedir. Üreticinin ürünü denetlerken oluşabilecek insan hatası oranını minimize etmesi tüketiciye daha kaliteli ürün sunmasına imkan tanımaktadır. Ambalaj kodlama sistemi ile barkod aracılığıyla işaretlenen ürünler terminal uygulamaları ile bilgisayar sistemine girildikten sonra ürünün yanına gitmeye bile gerek kalmadan aşama aşama takip edilebilmektedir.

Ürünün niteliği ve niceliği hakkında istatistik tutulması ve ürünlerin hangi bölgede daha çok tercih edildiği bilgisine yerinde inceleme yapmaya gerek kalmaksızın imkân veren ambalaj kodlama sistemleri üreticinin ürün denetimini kolaylıkla yapabilmesini sağlamaktadır.

Tüketici İçin Kodlamanın Avantajları

Bakliyat kodlama sistemi ile tüketiciler tükettikleri ürünlerin ne zaman ve nerede üretildiği bilgisine kolaylıkla ulaşabilmektedir. Tüketici hatalı üretilmiş veya tavsiye edilen tüketim tarihi geçmiş bir ürünle ilgili sorun yakaladığında üreticilere hızlı şekilde ulaşabilmektedir. Tüketici bu sayede kullandığı ürünü doğrudan denetleme imkanına sahip olmakta ve üreticiyle bizzat iletişime giderek sorunlarını çözebilmektedir. Tüketicinin ürünü oturduğu yerden rahatlıkla denetleyebilmesi üretici üzerinde baskı oluşturur. Ürünlerini hatasız ve kaliteli olarak imal etmesi ve bozuk ürünleri denetleyerek piyasadan toplatması yönünde önemli bir sorumluluk oluşturur. Bu sayede tüketiciler aynı birim ücreti ödeyerek çok daha kaliteli ürünlere ulaşacaktır.

Kodlama İle Kolay Denetim

Ürünler imal edildikten tüketiciyle buluştuğu ana kadar çok sayıda nakliye ve dağıtım aşamasından geçmektedir. Bu aşamaların başında kalite kontrol testleri gelmektedir. Bu testlerin uygulanması esnasında hangi ürünlerde hataya rastlandığının saptanması önemli. O ürünün üretildiği banttan çıkan benzer ürünlerde de hata payının yüksek olduğu bilgisini vermektedir. Hangi ürünün hangi üretim aşamasını ilgilendiren etapta sorun yaşadığı bakliyat kodlama sistemi sayesinde kolaylıkla tespit edilebilmekte ve bu sayede nokta tespiti ile iyileştirme yapılabilmektedir. Bir sonraki aşama olan nakliye aşamasında da üreticinin bilfiil ürünle buluşmasına gerek kalmadan ürünün hangi araçlarla nereye dağıtıldığını kontrol etmesi yine kutu kodlama sistemleri sayesinde sağlanabilmektedir. Üretici, hangi ürününden kaç tanesinin hangi dağıtım merkezinde olduğunu sistem üzerinden gözlemleyebilmektedir. Bu sayede nerelerde ürüne daha çok rağbet gösterildiğinin saptanması da oldukça kolaylaşmaktadır.

Contact FormWe Can Call You

    https://www.tamsamakina.com/wp-content/uploads/2020/01/trharita.png
    Follow UsSocial Media Accounts
    Follow us on social media
    https://www.tamsamakina.com/wp-content/uploads/2020/01/trharita.png
    Contact FormWe Can Call You

      BİZİ TAKİP EDİNSocial Links
      Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

      Copyright 2022 Tamsa. All Rights Reserved DigiScores

      Copyright 2020 Tamsa. All Rights Reserved. DigiScores

      English