BARKOD NUMARASI NEDİR ? NE ANLAMA GELİR

BARKOD NUMARASI NEDİR ? NE ANLAMA GELİR *

Barkod, temelde ürün tanımlayıcı bir koddur. Farklı kalınlıklarda ve çoklu sayıda yanyana dizilmiş siyah çizgilerden oluşmaktadır.

Barkod Numarası, bilgilerin sistem tarafından kodlanarak barkod okuyucu cihazlarca okunmasını sağlayan simgelerdir. Barkod Numaraları tüm dünyada aynı mantıkla çalışmakta ve belli standartlara göre verilmektedir.

Bu kodun basılması ürünün etkin bir şekilde izlenebilmesini sağlar, yapısında üretici kodu, ürün kodu, kontrol rakamları gibi veriler içermektedir. Bu sembol biçimindeki bilgiler, son kullanma tarihi, parti numarası, genel bilgiler, işlenme tarihi gibi birçok bilgiyi barındırır.

Barkodlar tek boyutlu (1D) ve 2 boyutlu (2D) olarak çeşitlere ayrılmaktadır. Bunlardan en yaygın olarak kullanılanları EAN, EAN8, EAN13, UPC, Code 39, Code 93 ve Code 128’dir. Bunun yanı sıra QR Code ve Datamatrix gibi 2 boyutlu barkotlarda yaygın bir biçimde kullanılmaktadır.

Kısaca özetle, ürüne ait kimlik bilgisi olan barkodlar sayesinde, depo yönetimi ve lojistikte, envanterin doğru şekilde takip edilmesi, stok seviyelerinin yönetilmesi, ürünlerin depolanması ve son kullanıcıya ulaşmasında etkili bir kolaylık yöntemidir.

BARKODDAN SON KULLANMA TARİHİ ÖĞRENME

Ürün üzerindeki barkodlar vasıtası ile, ürün hakkında birden çok bilgiyi öğreneceğimiz gibi bunların en önemlisi, ürünün son kullanma tarihidir. Bilindiği üzere, insan sağlığı direk olarak etkilemesine bağlı olarak, üreticinin belirlediği tarihden önce ürünün alınması, tüketilmesi gerekmektedir. ürün üzerinde oluşacaki bozulmalar ve sağlığı tehdit eden unsurların oluşmaması açısından, üretici firmaların, bu önemli bilgileri, doğru ve kalıcı bir şekilde, ürüne işlemeli ve kaybolmamasını sağlamalıdır. Gelişen Teknoloji ile, tüketici, bu bilgilere, hem görsel hemde barkod okuyucu özellikli uzantılar vasıtası ilei kolay takibini yapabilmektedir. 

YİYECEKLERİN SON KULLANMA TARİHİNE BAKMAK NEDEN ÖNEMLİDİR.

Yiyecek ve ilaçların, belirtilen son kullanma tarihinden sonra, kullanılması veya tüketilmesi, insan sağlığı açısından, tehlikeli durumlara yol açabilir. Çünkü raf ömrü dolan beya SKT tarihi geçen gıdaların tüketilmesi, ağır gıda zehirlenmesi ile sonuçlanabilir. Böyle durumlarda, gıdaların üzerinde, bakteri oluşumları meydana gelebilir. Kısaca, uzun süre etkisi belli olmayan sağlık sorunlarına sebep olabilir. 

İLETİŞİM FORMUSizi Arayalım

    https://www.tamsamakina.com/wp-content/uploads/2020/01/trharita.png
    BİZİ TAKİP EDİNSosyal Medya Hesaplarımız
    Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
    https://www.tamsamakina.com/wp-content/uploads/2020/01/trharita.png
    İLETİŞİM FORMUBiz Sizi Arayalım

      BİZİ TAKİP EDİNSosyal Bağlantılar
      Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

      Copyright 2020 Tamsa. Tüm Hakları Saklıdır.

      Copyright 2020 Tamsa. Tüm Hakları Saklıdır.

      English